Δημοσθένης Κούκουνας (1950-2022)

koukounas dimosthenisΟ Δημοσθένης Κούκουνας δεν ήταν απόφοιτος, δεν ήταν καν "γερμανοσπουδαγμένος". Ήταν συγγραφέας, ιστορικός και εκδότης των εκδόσεων "Historia", μέσω των οποίων εξέδωσε πολλά βιβλία, δικά του ή άλλων συγγραφέων, για την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, πολλά από αυτά δε μας χρησίμευσαν στην έρευνά μας για τα χρόνια της Γερμανικής στην οδό Αραχώβης.

Η Metapedia τον αναφέρει ως:
Έλληνα εθνικιστή, δημοσιογράφο, αρχισυντάκτη, διευθυντή, εκδότη και ιδιοκτήτη ημερήσιων και περιοδικών μέσων, εκδότη, τον σημαντικότερο ιστορικό-ερευνητή σε θέματα που άπτονται της Κατοχής και της νεότερης ελληνικής Ιστορίας, χαρισματικό ιστοριοδίφη, σημαντικό και καταξιωμένο συγγραφέα ιστορικών βιβλίων με εξειδίκευση την περίοδο της κατοχής της Ελλάδος από τις δυνάμεις του Άξονα διαρκούντος του Β' Παγκοσμίου πολέμου, γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1950 στην Πάτρα όπου και απεβίωσε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, από επιπλοκές σακχάρου, μετά από σύντομη νοσηλεία.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Παπαθανασίου (71)

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του 1971. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).
Άσκησε το επάγγελμα του εμπόρ [ ... ]