Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο

Το θέατρο Grips του Βερολίνου γιορτάζει τα 50 χρόνια του (50 Jahre Grips- Theater) και φιλοξενεί την ομάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου”, με δυο παραστάσεις για παιδιά και νέους, από την Αθήνα.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ “On the Child‘s Side” (6 με 19 Ιουνίου 2019) το Grips θα παρουσιάσει σε ταυτόχρονη διερμηνεία στα Γερμανικά, τον θρυλικό “Μορμόλη” στις 8 Ιουνίου και την παράσταση “Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν” στις 14. Ιουνίου.
Με την ιδέα να εμψυχώσει παιδιά και νέους μέσο του θεάτρου, το Grips άλλαξε το τοπίο του θεάτρου για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το θέατρο Grips βρίσκει τις ρίζες του στο φοιτητικό κίνημα του τότε Δυτικού Βερολίνου, εδραιώθηκε ως ελεύθερη θεατρική ομάδα και είναι σήμερα πια ένας σταθερός αλλά και απαραίτητος θεσμός της πόλης.
Η Συντεχνία του Γέλιου έχει ακολουθήσει την συνταγή αυτή με τρόπο ανανεωτικό και προοδευτικό για την θεατρική σκηνή της Αθήνας και της Ελλάδας, και καθιστά τη χώρα μας ως την μόνη που εκπροσωπείται στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου “On the Child’s Side”, με δυο παραστάσεις. Περισσότερα...
και
50 Years of GRIPS Theater Mormolis by Rainer Hachfeld ...Mormolis by Rainer Hachfeld ...

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Corinna Jessen (75)

Η Κορίνα Γιέσεν γεννήθηκε στην Τεχεράνη το 1956 και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα. Το 1985 πήρε πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (TU Be [ ... ]