Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου

Η Κυριακή Γονή μας έστειλε μία ενημέρωση σχετικά με το Summer Nosts Festival, όπου συμμετέχει και η ίδια:

Το νέο έργο Networks of Trust στις 23 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Αθήνα στην έκθεση Still Here Tomorrow // ARTWORKS in Summer Nostos Festiva lπου διοργανώνει και επιμελείται το ARTWORKS των Marily Konstantinopoulou και Dimitra Nikoloù με τον Panos Giannikopoulos.

Διανύουμε μία περίοδο, όπου η ιδιότητα του πολίτη, η πρόσβαση στην πληροφορία και η ελευθερία του διαδικτύου βρίσκονται υπό απειλή. Το Διαπλανητικό Σύστημα Αρχείων (IPFS) είναι πρωτόκολλο, σχεδιασμένο για μία κατανεμημένη αποθήκευση δεδομένων, ανθεκτική σε πιθανή λογοκρισία και έλεγχο της πληροφορίας, το οποίο προάγει την ελευθερία του διαδικτύου.

Το έργο Networks of Trust εξετάζει αυτό το πρωτόκολλο υπό το πρίσμα του πολιτισμικού περιεχομένου της Μεσογείου και του Αιγαίου, σε έναν άξονα παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Το Networks of Trust αντιπαραθέτει τις έννοιες του τοπικού και του υπερτοπικού, της περιφέρειας και του κέντρου και παρουσιάζει μία αυθαίρετη αφήγηση για τη συνδεσιμότητα και την πιθανή δυνατότητα των δικτύων να προβάλουν αντίσταση.

Βασική αναφορά του έργου είναι η αδιάλειπτη παρουσία δικτύων εξουσίας, οικονομίας και πολιτισμού από τους προϊστορικούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή, στο Αιγαίο αρχιπέλαγος και τη Μεσόγειο.

Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε με ανάθεση από τους εταίρους του New Networked Normal (NNN). Το New Networked Normal διερευνά την τέχνη, την τεχνολογία και την ιδιότητα του πολίτη στην εποχή του Διαδικτύου. Το πρόγραμμα είναι μία συνεργασία των Abandon Normal Devices (Αγγλία), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) (Ισπανία), The Influencers (Ισπανία),Transmediale (Γερμανία) and STRP (Ολλανδία).To New Networked Normal (NNN) συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας