Earth Speakr: Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 11:00

«Σε ποιον ανήκει το μέλλον; Ανήκει στους πολιτικούς του σήμερα; Ή μήπως πολύπερισσότερο στα παιδιά που σε τριάντα χρόνια θα εργάζονται στον χώρο τηςπολιτικής; Πώς μπορούμε να φέρουμε κοντά αυτές τις διαφορετικές προοπτικές;»ρωτάει ο Olafur Eliasson.

Δίνοντας φωνή στο μέλλονEARTH SPEAKR

ΝΕΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Εκδήλωση λήξηςΣάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, 11:00-12:30 (Διαδικτυακή εκδήλωση)

Παρακολουθήστε μέσω youtube από τοGoethe-InstitutAthen…

ή μέσω youtube από τηνΓερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα..

την εκδήλωση και ακούστε τη φωνή του μέλλοντος.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum,και ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θασυζητήσουν τα θέματα που θίγουν οι έφηβοι.

Στις 14 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα το πανευρωπαϊκό πολιτιστικόπρόγραμμα «Earth Speakr».

Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ιδέας και της ευρωπαϊκής δημοσιότητας είναι ο στόχοςτου πολιτιστικού προγράμματος της τρέχουσας Γερμανικής Προεδρίας τουΣυμβουλίου της ΕΕ.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται το συμμετοχικό,πανευρωπαϊκό έργο τέχνης Earth Speakr. Βασική συνιστώσα αυτού τουκοινωνικοπολιτικού έργου τέχνης είναι να κάνει γνωστά σε εκείνους που

διαμορφώνουν πολιτικά το σήμερα τα μηνύματα της νέας γενιάς για τον κόσμο τουαύριο.

Το Earth Speakr είναι ένα διαδραστικό έργο τέχνης του Δανοϊσλανδού καλλιτέχνηOlafur Eliasson. Προσφέρει βήμα σε παιδιά και εφήβους ώστε να εκφράσουν τιςαπόψεις τους για το μέλλον του πλανήτη μας – και προσκαλεί τους ενήλικες και τουςσημερινούς φορείς λήψης αποφάσεων να ακούσουν τι έχουν να πουν τα παιδιά και οιέφηβοι, κι αυτό στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Στις σημερινές συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή, τα θέματα της αειφορίας και τουμέλλοντος είναι κρίσιμο να ακουστούν δυνατά και καθαρά οι φωνές της επόμενηςγενιάς, γιατί αυτή είναι που θα ζήσει στο μέλλον. Όλοι μπορούν να πάρουν μέροςμέσω της δωρεάν εφαρμογής του Earth Speakr.

Σε διαδραστικά εργαστήρια του Goethe-Institut Athen έφηβοι μεταξύ 13 και 17 ετώνενθαρρύνθηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες στην καθημερινότητά τους, ναεξερευνήσουν το άμεσο περιβάλλον τους με έναν διαφορετικό τρόπο και νααναπτύξουν «πράσινες» ιδέες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το αποτέλεσμα, τις σκέψεις και τα οράματά τους, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τουςθα τις παρουσιάσουν στο κοινό –με παιγνιώδη ή αλλόκοτο, σοβαρό ή ποιητικότρόπο–, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Goethe-Institut Athen σεσυνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα έχει τον χαρακτήρα «στρογγυλής τραπέζης» και θα πραγματοποιηθείστις 14 Νοεμβρίου 2020 από τις 11:00 έως τις 12:30.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum,και ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θασυζητήσουν τα θέματα που θίγουν οι έφηβοι.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα9,84 fm κυρία Ελεονώρα Ορφανίδου.

Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο τέχνης Earth Speakr…

Τις μέχρι τώρα αναρτήσεις για το έργο τέχνης θα τις βρείτε στο stream πουανανεώνεται τακτικά, στη διεύθυνση…

Πληροφορίες για όλο το πολιτιστικό πρόγραμμα της Γερμανικής Προεδρίας τουΣυμβουλίου της ΕΕ θα βρείτε στη διεύθυνση: www.eu2020.de

Όλες τις πληροφορίες για τα σχετικά με την ΕΕ 2020 εγχειρήματα του Goethe-Institutθα τις βρείτε στη διεύθυνση: www.goethe.de/EU2020

#EarthSpeakr

#EU2020DE

#EarthSpeakrInGoetheInstitutes

#ListenToTheFuture #EarthSpeakrInEmbassies

#GoetheForEurope

Το Earth Speakr χρηματοδοτείται από ειδικά κονδύλια του ΟμοσπονδιακούΥπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της ΓερμανικήςΠροεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας