Ξένια Κουναλάκη: Επιχειρήματα κατά και υπέρ του ελληνικού #ΜeΤoo

Η Ξένια Κουναλάκη (’88) γράφει στο τελευταίο άρθρο της (21/1) στην «Κ» για τα αντεπιχειρήματα στην βιαστική αποδόμηση του ελληνικού #metoo :

Δεν πρόλαβε να κλείσει πενθήμερο το ελληνικό ΜeΤoo και άρχισε η προσπάθεια αποδόμησής του. Στο τέλος, να δείτε, που θα κληθούν οι γυναίκες να ζητήσουν και συγγνώμη για τη χρόνια κουλτούρα ιδιοκτησιακής σχέσης που έχουν αναπτύξει οι άνδρες με τα γυναικεία σώματα.

Επιχείρημα πρώτο των αμφισβητιών: Ναι #metiSofia, αλλά μην αρχίσει τώρα κάθε μία να μας λέει τον πόνο της για πριν από 25 χρόνια, που τη στρίμωξε στο ασανσέρ το στέλεχος τάδε.

Απάντηση: Ναι, γιατί αν δεν το καταλάβατε, σχεδόν κάθε γυναίκα έχει κάποιο τραύμα αυτού του είδους, μεγαλύτερο ή μικρότερο. Θα μας συνταγογραφήσετε λίστα με περιστατικά κακοποίησης, άξια αναφοράς; Τι σας ικανοποιεί; Βιασμός με απειλή υπό τον όρο ότι το θύμα είναι κάτω των 16 ετών ή επιτρέπεται και κάτι λιγότερο κακουργηματικό;

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Silke Wettach

Silke Wettach berichtet seit 2002 als EU-Korrespondentin für die WirtschaftsWoche aus Brüssel. Aufgewachsen in Deutschland, Griechenland und Irland hat die Halbösterreicherin schon früh erfahren, dass Europa laut, bunt und widersprüchlich ist. Nach dem Volkswirtschaftsstudium am Trinity College [ ... ]