1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους

euro bauhaus 1“Βιωσιμότητα και αισθητική πρέπει απαραίτητα να πάνε χέρι χέρι χωρίς να αφήσουν κανέναν στο περιθώριο. Η κίνηση αυτή ενώ ξεκινά από την κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει ότι θα πετύχει μόνο εάν συνδεθεί με τις κινήσεις πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση. Κινήσεις και ιδέες που ήδη υπάρχουν στην καρδιά της κοινωνίας και διαρκώς πολλαπλασιάζονται. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει πληθώρα τέτοιων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν αθόρυβα χωρίς να έχουν ποτέ αναγνωριστεί” λέει η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, η οποία επιλέχθηκε μαζί με άλλες 17 διεθνείς προσωπικότητες όπως ο διακεκριμένος Ισλανδός καλλιτέχνης Όλαφουρ Έλιασον και ο βραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτων Σιγκέρου Μπαν.

Tο 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στην Ελλάδα οργανώνεταιστο Ελληνικό απόWorld Human Forum και το Convergences Greece Forumσε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE στις 9, 10, 11 & 12 Ιουνίου.

Μία νέα κίνηση γεννιέται στην Ευρώπη και η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο. Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας (1st Greece New European Bauhaus) έχει ως στόχο να φέρει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στην καρδιά της καθημερινότητάς μας.

Στο πλαίσιο αυτό στις 9, 10, 11 & 12 Ιουνίου, πραγματοποιείται στην χώρα μας, και συγκεκριμένα στο The Ellinikon Experience Park, το 1ο Φεστιβάλ ΝΕΒ Ελλάδας με θέμα «ECO-δομώντας το Μέλλον» που μας καλεί όλους να φανταστούμε και να οικοδομήσουμε από κοινού ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, που θα είναι όμορφο για τα μάτια, το μυαλό και την ψυχή.

Το World Human Forum και το Convergences Greece Forum σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development, φέρνουν στην Ελλάδα το ΝΕΒ ένα νέο ετήσιο θεσμό του οποίου ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόεδρος Ursula von der Leyen. Όλες οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στο The Ellinikon Experience Park, το νέο αστικό βιωματικό πάρκο του Ελληνικού, που άνοιξε τις πύλες του τον Δεκέμβρη του 2021, και αποτελεί τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας αυτής της πρωτοβουλίας καθώς έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση. Ένα πάρκο για όλους, προσβάσιμο, με χώρους κατάλληλους για όλες τις ηλικίες.

Περισσότερα…

euro bauhaus 2

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας