Philadelphia Stammitisch στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου

philadelphia stammtisch 14072022Diesmal im Garten des Byzantinischen Museums

Treffpunkt des Stammtisches ist diesmal das „Illissia Bistrot & Café“ im Garten des Byzantinischen Museums

(Adresse: Leof. Vasilissis Sofias 22, Metro-Station Evangelismos)

Jeweils am zweiten Donnerstag im Monat ab 18:30 Uhr

Nächster Termin: 14. Juli 2022

Wir freuen uns auf Ihren Besuch!

Εμείς θα προσθέσουμε στην πρόσκληση του Philadelphia ότι ο χώρος του Βυζαντινού Μουσείουσυνδέεται μεμία παράξενη ιστορία:

Sophie de Marbois duchess of PiacenzaΗ Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρύν, που έφερε τον τίτλο Δούκισσα της Πλακεντίας,κόρη Γάλλου διπλωμάτη και σύζυγος του Δούκα της Πλακεντίας (Πιατσένσα),πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής της στο Ναύπλιο, την Αθήνα, αλλά και την Πεντέλη. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, τόσο η ίδια όσο και η κόρη της Ελίζα, διέθεσαν πολλά χρήματα στον αγώνα και διεκρίθησαν για τον φιλελληνισμό τους. Η ίδια έγινε ενεργό μέλος του Φιλελληνικού Κομμιτάτου πουλώντας τα κοσμήματά της και συγκεντρώνοντας το ποσό των δεκατεσσάρων χιλίαδων φράγκων, αλλά και προσφέροντας και άλλα εννιά χιλιάδες φράγκα και πέθανε στις 2 Μαίου 1854.

Όταν είδε την περιοχή μαγεύτηκε τόσο που την παρομοίασε με τα “Ηλύσια Πεδία” (όπως αναφέρονται στον Όμηρο) και έφτιαξε μία βίλα με το όνομα “Βίλα Ηλύσια”, έργο του Σταμάτιου Κλεάνθη. Για τον λόγο αυτό η τοπική ποδοσφαιρικήομάδα του “Ηλυσιακού” (με “Η” και ένα “σ”) πήρε το όνομά της από την ονομασία αυτή, παρόλο που οι κάτοικοι της περιοχής των Κουπονιών, όπως ονομάζονταν οι Αμπελόκηποι, το(υ) Γουδί (ή), η Καισαριανή και το Παγκράτι, θα θεωρήσουν ότι το όνομα προέρχεται από τον Ιλισσό ποταμό.

philadelphia stammtisch 14072022

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας