ΙΑΛ: Η μελέτη “La pêche en Grèce” του 1883: ο Νικόλαος Αποστολίδης και το διεθνές περιβάλλον

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18.30 – 20.00 τη τρίτη και τελευταία διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: Η μελέτη “La pêche en Grèce” του 1883: ο Νικόλαος Αποστολίδης και το διεθνές περιβάλλον.

Σε αυτόν τον κύκλο διαλέξεων, ο κ. Νίκος Αλεβυζάκης, Υποψ. Διδάκτορας Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναλύει το θέμα ξεκινώντας από τα αλιευτικά σκάφη και το αλιευτικό δυναμικό, θα προχωρήσει στην ανάδειξη της σχέσης τής αλιείας με την εμπορική ναυτιλία, τη σπογγαλιεία και την ιχθυοτροφία, ενώ θα γίνει αναφορά και στον διάλογο της χώρας μας με τον ευρωπαϊκό επιστημονικό χώρο στα αντίστοιχα θέματα.

Σχολιασμό θα κάνουν η κ. Τζελίνα Χαρλαύτη, Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών – ΙΤΕ και ο κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιστορικός, Διευθυντής Ερευνών του τομέα Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Αργύρης Φορτούνας (42) (1925-2014)

Ο Αργύρης Φορτούνας γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1942. Ήταν στην ίδια τάξη με τη Βεατρίκη Δημητριάδου, την Έβη Στασινοπούλου, τη [ ... ]