Δήμητρα Κουζή: CineDoc στις 8/10

Η Δήμητρα Κουζή, απόφοιτος του ’89, μας ενημερώνει για το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που συνδιοργανώνει για 6η χρονιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον κινηματογράφο Δαναός. Το CineDoc “τρέχει” όλο τον χρόνο, είναι ένα ραντεβού για το ντοκιμαντέρ μαζί με παράλληλες δράσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις ενώ στο πλαίσιό του γίνεται και διανομή ντοκιμαντέρ σε όλη την Ελλάδα.

Πρεμιέρα στις 8/10 στις 20.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31, Κολωνάκικαι η σεζόν2014/15 ξεκινά με μια καταπληκτική Ιρανική ταινία ντοκιμαντέρ που παίζει στην Αθήνα και που έκανε την πρεμιέρα της στο επίσημο πρόγραμμα του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών στο 66ο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου των Καννών.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με τον σκηνοθέτη να αναζητά τα ίχνη του ξάδερφού του στην Αθήνα. Ο λαθρέμπορος που τον είχε μεταφέρει του είχε υποσχεθεί ότι η Ελλάδα θα είναι μόνο «μια στάση» (ένα stop-over), αλλά μετά εξαφανίστηκε. Ο Bakhtiari βρίσκει τον ξάδελφό του να ζει σε ένα μικρό υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με άλλους επτά μετανάστες χωρίς χαρτιά. Αποφασίζει να μείνει μαζί τους και να καταγράψει την καθημερινότητά τους επί ένα χρόνο. Η Ελλάδα είναι προσωρινός σταθμός, καθώς όλοι ελπίζουν να φύγουν για άλλες Δυτικές χώρες.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και μετά στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου, το Migrant Kitchen (Κουζίνες των Μεταναστών), μια εκδήλωση γνωριμίας με τις εθνικές κουζίνες των μεταναστών που ζουν στην πόλη μας, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη. Η 4η ελεύθερη κουζίνα των μεταναστών της Αθήνας διοργανώνεται, με αφορμή την προβολή από το CineDoc του ντοκιμαντέρ Stop-Over, από το Culinary Backstreets Athens, μαζί με το CineDoc και την Μ.Κ.Ο. Δώσε Ελπίδα. Η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τη λεκάνη της Μεσογείου και την Ανατολή με τον Μιχάλη Κλαπάκη και τα Δάχτυλα της Εκάτης.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας