Φεστιβάλ “Γύρω απ’ το πιάνο”

Βραδιά με έργα Μάνου Χατζιδάκι στην αίθουσα “Παρνασσός” την Κυριακή 9 Νοεμβρίου και ώρα 20:30, στο πλαίσιο του καθιερωμένου Φεστιβάλ “Γύρω απ’ το πιάνο” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της αποφοίτου μας πιανίστας Αλεξάνδρας Νομίδου. Τραγουδούν η Έλλη Πασπαλά και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Στο πιάνο η Ντόρα Μπακοπούλου:

10ο Διεθνές Φεστιβάλ «Γύρω από το πιάνο»

Αίθουσα συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

Κυριακή 9Νοεμβρίου, ώρα 20:30

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλεξάνδρα Νομίδου

Το φεστιβάλ “Γύρω απ´το πιάνο” συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι… 20 χρόνια μετά !

“20 χρόνια χωρίς τον Μάνο… Τα μετράμε και θα τα μετράμε, γιατί μαζί του ονειρευτήκαμε, μαζί του αξιολογήσαμε γεγονότα και ομορφιές της πατρίδας μας, προσδοκίες και απογοητεύσεις. Ο Μάνος μας άφησε το όνειρο και την ελπίδα ολοζώντανη με τη μουσική του. Τον αγαπούμε”.

Με τα λόγια αυτά η διεθνούς φήμης πιανίστα και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι, Ντόρα Μπακοπούλου, μιλά για τον Μάνο, και συμπράττει με δύο κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές, την Έλλη Πασπαλά και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, σε μια συναυλία με έντονο συναισθηματικό βάρος, αλλά και πλούσια σε όνειρο και μελωδίες, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 20:30, στο πλαίσιο του καθιερωμένου φεστιβάλ “Γύρω απ´το πιάνο”, που συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του και προγραμματίζει να τα γιορτάσει με μια σειρά συναυλιών καθ´όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2014 – 15.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβἀνει αποκλειστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι από τον Μεγάλο Ερωτικό, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Κύκλο του CNS, τον Ματωμένο Γάμο,γνωστά τραγούδια του συνθέτη, όπως Τα παιδιά κάτω στον κάμπο, Το Μαντολίνο, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, αλλά και έργα του Μάνου, που η Ντόρα Μπακοπούλου έχει διασκευάσει για σόλο πιάνο, και τα ερμηνεύει μόνο η ίδια.

Η Ντόρα Μπακοπούλου, πιανίστα προικισμένη με σπάνια μουσική ευαισθησία και άκρως εκλεπτυσμένη τεχνική, φίλη και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι από την νεότητα της, θεωρείτο από τον ίδιο τον συνθέτη ιδανική ερμηνεύτρια των πιανιστικών του έργων. Η Έλλη Πασπαλά, μια από τις εκφραστικότερες και πιο αισθαντικές φωνές, με σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κινείται σε ένα ευρύ ρεπερτόριο από λαϊκό και τζαζ μέχρι και κλασική μουσική. Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες και έχει ηχογραφήσει έργα του Μάνου Χατζιδάκι, μεταξύ άλλων. Διαπρέπει ως ένας από τους σημαντικότερους βαρύτονους στο λυρικό θέατρο, τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το φεστιβάλ “Γύρω απ´το πιάνο”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστας Αλεξάνδρα Νομίδου, διοργανώνεται τα τελευταία 10 χρόνια στην Αθήνα, με στόχο να υποστηρίξει την πρωτότυπη μουσική δημιουργία με επίκεντρο το πιάνο, τη σύμπραξη μεταξύ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, και να προάγει την ποιοτική ψυχαγωγία μέσα από συναυλίες προσιτές για το κοινό.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας