1η Γιορτή Προφορικής Ιστορίας

Γιορτή Προφορικής Ιστορίας

Η πόλη αφηγείται

12-14 Ιουνίου 2015

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 & Σόλωνος)

Στη Γιορτή Προφορικής Ιστορίας συμμετέχουν συνολικά δέκα Ομάδες Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ).

Την Παρασκευή το απόγευμα (16:30 – 21:30) και όλο το Σάββατο (10:00 – 20:00) οι παλαιότερες: ΟΠΙΚ (Κυψέλη 2011), ΟΠΙΑ (αφορά όλη την Αθήνα, 2013), ΟΠΙΚΟ (Κολωνάκι, 2014), ΟΠΙΔΟΥ (Δουργούτι, 2014), καθώς και η ΟΠΙ του ΚΕΜΙΠΟ Καισαριανής, θα μεταφέρουν τις εμπειρίες των αφηγητών τους για την προσφυγιά και τη μετανάστευση, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, τα «πολιτικά» (δικτατορία Μεταξά, Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Χούντα, Πολυτεχνείο) αλλά και για τη σημερινή κρίση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα υπάρξει ένα θεατρικό δρώμενο, το απόγευμα τα παιδιά μας θα «διδαχτούν» παλιά παιγνίδια με τη βοήθεια ειδικευμένων παιδαγωγών -και των αφηγητών μας- και το βραδάκι θα φάμε όλοι μαζί τα φαγητά που έφτιαξαν τα μέλη των ΟΠΙ, ακούγοντας μουσική.

Την Κυριακή (11:00 – 16:00) οι ΟΠΙ που σχηματίστηκαν μετά το Φθινόπωρο του 2014 στη Ν. Ιωνία (ΟΠΙΝΙ), στο Χαλάνδρι (ΟΠΙΔΗΧ), στο Γαλάτσι (ΟΠΙΓΑ) και η Ερευνητική Ομάδα για τη Μεταπολίτευση (ΕΟΜ-ΟΠΙ) του Πολιτικού της Νομικής καθώς και η ΟΠΙ Ικαρίας, θα αυτοπαρουσιαστούν και θα μιλήσουν γι αυτό το ‘ιστορικό’ κίνημα που εμφανίστηκε εν μέσω κρίσης.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας