“Γύρω από το πιάνο”

Η Αλεξάνδρα Νομίδου, απόφοιτος του 67, οργανώνει για όγδοη χρονιά ένα κύκλο συναυλιών με τίτλο “Γύρω από το πιάνο” στην Αίθουσα Φιλιλογικού Συλλόγου Παρνασσός στις 2,3,5 & 10 Νοεμβρίου.

8ος Κύκλος συναυλιών «Γύρω από το πιάνο»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλεξάνδρα Νομίδου

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

2, 3, 5 & 10 Νοεμβρίου 2012

Ένα λαμπρό διεθνές φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στην Αθήνα, από το 2005 και για οκτώ συνεχή χρόνια, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστριας Αλεξάνδρας Νομίδου. Στη διάρκεια αυτών των ετών έχουν παρουσιαστεί πάνω από 40 συναυλίες με συμμετοχή νέων αλλά και διακεκριμένων καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων.

Το φετινό πρόγραμμα θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ποικίλο ρεπερτόριο, ξεκινώντας την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, με το καταξιωμένο Calliopée Ensemble από τη Γαλλία, που θα συμπράξει με τον διεθνούς φήμης Γάλλο κλαρινετίστα Michel Lethiec, προσφέροντάς μας μια μαγική “χορευτική” βραδιά με Czardas(παραδοσιακοί Ουγγρικοί χοροί), βαλς του Johann Strauss αλλά και τραγούδια από το θρυλικό West Side Story, με τη συμμετοχή της ηθοποιού Μάγδας Μαυρογιάννη.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, το τετραμελές πιανιστικό σύνολο Some Handsome Hands (Ελλάδα-Γερμανία) και οι βραβευμένοι Ιταλοί πιανίστες Alessandro Stella και Chiara Opalio θα ερμηνεύσουν έργα για δύο πιάνα των Mozart, Scriabin, Ravel, SaintSaëns, Glinka και Baynov.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, δύο από τα μέλη του Calliopée Ensemble, η βιολίστα Karine Lethiec και η τσελίστα Diana Ligeti, συμπράττουν με τις πιανίστριες Ai Motohashi και Αλεξάνδρα Νομίδου καθώς και τους Παναγιώτη Τζιώτη, βιολονίστα και μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και τον Γιάννο Μαργαζιώτη, κορυφαίο βιολονίστα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρασύροντας το κοινό στο πάθος των αριστουργηματικών έργων του Brahms από τη ρομαντική περίοδο, όπως είναι το Κουαρτέτο για πιάνο σε σολ ελάσσονα και το Κουιντέτο για πιάνο σε φα ελάσσονα.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 40 τραγουδιστές από την Ελλάδα (Μεικτή Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ) μαζί με τη μέτζο σοπράνο Έλενα Μαραγκού, τον βαρύτονο Κωστή Ρασιδάκη και με τη συνοδεία του διεθνώς βραβευμένου Έλληνα πιανίστα Απόστολου Παληού, συγκεντρώνονται γύρω από το πιάνο και ταξιδεύουν το κοινό μέσα από τις γνωστές μελωδίες των Schubert, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη έως τα «κλασσικά» διαμάντια των Beatles!

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αρωγή του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και την υποστήριξη του Institut Français.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, ώρα 20:30

«Calliopée Ensemble…Οι Μούσες σας καλούν σε χορό»

Το Calliopée Ensemble συμπράττει με τον διεθνούς φήμης Γάλλο κλαρινετίστα Michel Lethiec σε Czardas, βαλς του Johann Strauss και τραγούδια από το West Side Story…

Κείμενα / αφήγηση: Μάγδα Μαυρογιάννη

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 20:30

«Γύρω από 2 πιάνα»

Έργα για δύο πιάνα των Mozart, Scriabin, Ravel, Saint-Saëns, Glinka και Baynov

Some handsome hands:

Anne Salié – Alina Pronina – Alyana Abitova – Ξένια Κουρκουμέλη, πιάνο
Alessandro Stella & Chiara Opalio piano duo

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, ώρα 20:30

«Ναι, μας αρέσει ο Μπραμς!»

Κουαρτέτο για πιάνο σε σολ ελάσσονα

Κουιντέτο για πιάνο σε φα ελάσσονα

Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί

Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί