Rudolph Alther (47*) (1929-2005)

alther rudolfΟ Ρούντολφ Άλτερ γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1929 και ήταν απόγονος Ελβετός υπήκοος με Ελβετική ταυτότητα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν Έλληνας και δη παλαιός Αθηναίος. Ηταν απόγονος Ελβετών που εγκαταστάθηκαν επι Όθωνος στην Σύρο και το 1956 ήρθαν στην Αθήνα. Φοίτησε στη Σχολή και στη συνέχεια σπούδασε στην Ελβετία Εμπορική Οικονομία.

Το 1957 νυμφεύθηκε την Ελένη Παπαχειμώνα και το 1959 απέκτησε ένα γιό, τον Reini (Reinhold), ο οποίος αποφοίτησε από την Σχολή το 1978. Ασχολήθηκε με αντιπροσωπείες και η μεταφορική του εταιρεία Ikaros είχε σχολικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής.

Ήταν ενεργό μέλος της “Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας” και του “Συλλόγου Ωφελίμων Βιβλίων”. Το πάθος του όμως ήταν ο Γεώργιος Δροσίνης. Ήταν εξέχον μέλος των “Φίλων του Μουσείου Δροσίνη” συμμετέχοντας στο πρώτο ΔΣ του Συλλόγου ασχοληθείς με την έρευνα γύρν από το έργο του ποιητή στην Αθήνα και στο Βόλο συμμετέχοντας με ανακοινώσεις του σε συνέδρι, κάνοντας πολλές ομιλίες

Απεβίωσε την 31 Οκτωβρίου 2005.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας