Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ

Η Ζωή Βασιλείου μας έστειλε το σχόλιό της για την πρόσφατη θεατρική παράσταση στη Σχολή:

Στις 29 και 30 Μαρτίου και την 1η Απριλιου παρουσίασε ο θεατρικός όμιλος της DSA το έργο του Ιονέσκο “Ο Ρινόκερος”. Η Έλενα Καρακούλη, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας, γράφει στο πρόγραμμα της παράστασης: Το θέατρο του παραλόγου ήταν επαναστατικό για την εποχή του, όμως η δική μας εποχή έχει ξεπεράσει όχι τον συγγραφέα, αλλά το ίδιο το παράλογο. Ο κόσμος του Ιονέσκο είναι τόσο οικείος που δεν σοκάρει πια…

Οι ηθοποιοί της παράστασης, μαθητές και μαθήτριες της Σχολής, μας συγκίνησαν με την εξαιρετική τους ερμηνεία και μας εξέπληξαν με την σοβαρότητα που επέδειξαν. Η «διδασκαλία» του έργου από την Έλενα Καρακουλη ανέδειξε την σημασία του να παραμένουμε άνθρωποι, ενάντια στις επιταγές των καιρών. Τα σκηνικά μας εντυπωσίασαν με την επιβλητική απλότητα τους και συγχρόνως μας προκάλεσαν αμηχανία, καθώς είδαμε φωτογραφίες με αγαπημένα μας πρόσωπα από το σχολείο να «μεταμορφώνονται» σε εικόνες με ρινοκερους. Η μουσική επένδυση υπέβαλλε σε κάθε σκηνή την επιθυμητή ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα, ενώ το τραγούδι με το μότο του έργου: komme nicht zu spät, ήταν ο συνδετικός κρίκος πολλών φαινομενικά ασυνδετων σκηνών.

Κλείνουμε με λίγα λόγια από το πρόγραμμα της παράστασης: Αφιερώνεται στους λίγους εκείνους που επιμένουν πεισματικά να αναρωτιούνται, να αμφισβητούν και να ονειρεύονται εναν καλύτερο κόσμο.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας