“Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική”

Το ίδρυμα Konrad-Adenauer οργανώνει την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 14:30, μια εκδήλωσή με θέμα “Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική”, στην αίθουσα Panorama του Ξενοδοχείου Royal Olympic (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα).

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα εκλογικό μαραθώνιο που περιλαμβάνει όχι μόνο τις ευρωπαϊκές και τις τοπικές εκλογές τον Μάιο, αλλά και τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει ήδη ένα πρόγραμμα δυναμικής μεταρρύθμισης που θα δώσει στην Ελλάδα μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Πως θα καταφέρει όμως να ανοιχτεί σε νέες δυνάμεις μέσα και έξω από το κόμμα, εκσυγχρονίζοντας τον εαυτό της όχι μόνο επιφανειακά αλλά και σε βάθος; Σε αυτήν την διαδικασία, ποια είναι η σημασία της αύξησης της συμμετοχής γυναικών σε θέσεις ισχύος;

Για αυτά τα ερωτήματα θα συζητήσουν η Diana Kinnert, CEO Globalo News Publishing και newsgreen, η Σοφία Ζαχαράκη, Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO People of Business, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας και η Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women). Την συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, και την εισαγωγή στο θέμα θα αναλάβει ο Henri Bohnet, Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας και Κύπρου του Ιδρύματος Konrad Adenauer.

Oι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση παρακαλούμε στείλτε μας E-mail, έως την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, στο: Jeroen.Kohls@kas.de. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο ίδιο e-mail ή στο 210 7247 126.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας