Μία σπάνια φωτοτυπία μίας φωτογραφία του 1934 ή 1935

baumann esther small 0

Ήρθε στα χέρια μας μία σπάνια φωτοτυπία με σημειώσεις (αγνώστου) μίας φωτογραφίας, η οποία ανήκει στην Miriam Preston, Αγγλίδα μαθήτρια, γεννημένη στην Τασμανία από Άγγλους γονείς, η οποία ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 ετών. Η φωτογραφία χρονολογείται γύρω στο 1934/35, την έχει στείλει ο Γένιο Σαντορίνι, απόφοιτος του 1940 και υπάρχουν επάνω της χειρόγραφα γραμμένα τα ονόματα κάποιων μαθητών και μαθητριών, αλλά και του καθηγητή τους, Hans Wende, στην επάνω σειρά και της Miriam Preston κάτω αριστερά.

Διαβάζουμε επάνω: Xariklia Baitazi, Hans Wende, Evangelos Kofiniotis, Lella Sakellariou

Διαβάζουμε από κάτω: Miriam Preston, Verena Huber, Marga Ventewwi, Hans Kaleja (+1944), Rolf Reif (+1941), Genio Santorini, (dahinter: Jannis Tryphon), Gustav Walther, Dora Noppency, Irini Lytra.

να σημειώσουμε ότι η Irini Lytra είναι η αδελφή της Ευγενίας Λύτρα, εγγονή του μεγάλου ζωγράφου μας, που βρήκε φρικτό θάνατο στα Δεκεμβριανά, κάτι που μας επιβεβαίωσε και με ένα κείμενό του ο επίσης εικονιζόμενος Γένιο (Ευγένιος) Σαντορίνι, ο οποίος αναφέρει και τον Ευάγγελο Κοφινιώτη, που επίσης εικονίζεται.

1940 preston miriam lower2

Δείτε το κείμενο τουGenio Santorini: “Αναμνήσεις από την προπολεμική ΓΣΑ”…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας