«Επισιτιστική κρίση: Μπορούν η επιστήμη και η τεχνολογία να βοηθήσουν;»

„Ernährungskrise: Das Problem der nächsten Jahrzente. Können Wissenschaft und Technik helfen?“

Mε ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθούμε στο αμφιθέατρο της Σχολής μας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στις 9:50. π.μ. την καθηγήτρια κ. Μαγδαληνή Κροκίδα, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων Φυσικών Επιστημών, Science Moments.

krokida magdaliniΗ ομιλήτρια θα αναπτύξει το θέμα: «Επισιτιστική κρίση :To πρόβλημα των επόμενων δεκατιών. Μπορούν η επιστήμη και η τεχνολογία να βοηθήσουν;» παρουσία των μαθητριών και μαθητών της 11ης και 12ης τάξης και στη συνέχεια θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Η κορυφαία επιστήμονας κ. Μαγδαληνή Κροκίδα, καθηγήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, μιλά για καινοτόμες βιώσιμες λύσεις, που μπορούν να προσφέρουν η επιστήμη και η τεχνολογία, για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης - από τον πόλεμο στην Ουκρανία- επισιτιστικής κρίσης, διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Σας προσκαλούμε λοιπόν θερμά να παρακολουθήσετε και εσείς την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση μέσω live-streaming, ακολουθώντας στις 7.10.22 στις 9.50 τον σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/j/81022429114

 

Προς διευκόλυνση σας μπορείτε να ενσωματώσετε την εν λόγω εκδήλωση στο προσωπικό σας ημερολόγιο στο outlook μέσω του συνημμένου αρχείου.

H πρόσβαση είναι επίσης εφικτή από την ιστοσελίδα του Σχολείου και το προφίλ της Σχολής στο Facebook.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στη γερμανική.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε, μέσω μιας ενδιαφέρουσας ομιλίας, εφαρμογές καινοτόμων μεθόδων και προηγμένων τεχνολογιών, που στόχο έχουν να αντιμετωπίσουν το ζωτικό και επίκαιρο θέμα της επισιτιστικής κρίσης.

Σας περιμένουμε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Annedore Dierker    Φαίδρα Γρηγοριάδου   Κωνσταντίνος Τσόκολαρ
Διευθύντρια Σχολής      Υπεύθυνη προγράμματος
 Science Moments
    Χημεία και Μαθηματικά

 

 krokida magdalini 0

 

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μανταλίνα Ψωμά (85)

Η Μανταλίνα (Μαγδαληνή-Ελένη) Ψωμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1985. Από το 1985 έως το 1992 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερο [ ... ]