Η έκθεση του Ρενάτο Μόρντο

Με το φουαγιέ της Σχολής διαμορφωμένο ειδικά για την έκθεση και με ένα timeline με όλους τους σταθμούς της ιστορίας από το 1895 όταν ο Doerpfeld συνέλαβε την ιδέα και ένα χρόνο μετά, το 1896, την υλοποίησε μέχρι σήμερα. Η Σχολή αγκαλιάζει και τιμά την ιστορία της μέσα από τα πρόσωπα, κυρίως τους αποφοίτους της. Η έκθεση είναι εντυπωσιακή όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αλλά ακόμη πιό εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

dsa timeline1

dsa timeline2

dsa mordo 1

dsa mordo 2

dsa mordo 3

dsa mordo 4

dsa mordo 5

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της καςAnnedore Dierker, Διευθύντριας Σχολής:

Την Παρασκευή 5.11.2021 και το Σάββατο 6.11.2021 η DSA βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας στην Αθήνα.

Ενώπιον μιας μεγάλης αντιπροσωπείας από το ομοσπονδιακό κρατίδιο Rheinland-Pfalz, σημαντικών πολιτικών εκπροσώπων από την Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γερμανία, αλλά και περισσότερων από 150 καλεσμένων, συνάδελφοι και φίλοι της DSA εγκαινίασαν την Παρασκευή το βράδυ την έκθεση για τη ζωή και το έργο του Renato Mordo. Το Σάββατο, καταξιωμένοι ομιλητές, παρουσίασαν σε περισσότερους από 80 καλεσμένους το επιστημονικό έργο του Renato Mordo και ανέλυσαν το θέμα της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι η DSA μετά τα τελευταία δύσκολα δύο έτη της πανδημίας μπόρεσε για πρώτη φορά να φιλοξενήσει μια τόσο σημαντική εκδήλωση.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στην προετοιμασία και διοργάνωση μιας τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης: τις υπεύθυνες για το περιεχόμενο και την προετοιμασία κυρίες Wiesinger και Κουμεντάκου, τους αφοσιωμένους και επιμελείς μαθητές και μαθήτριές μας, την υπεύθυνη για τον σύνθετο συντονισμό και την οργάνωση κυρία Αντωνοπούλου, αλλά και τους επιστάτες μας, οι οποίοι ανέλαβαν το στήσιμο της έκθεσης.

Μια τέτοια επιτυχία μπορεί να είναι μονάχα το αποτέλεσμα υπεύθυνης και ομαδικής συνεργασίας. Ευχαριστώ ειλικρινά και όλους τους/ τις εκπαιδευτικούς της DSA που συμμετείχαν!

Θα είναι χαρά για εμάς να μπορέσουμε να διοργανώσουμε και στο μέλλον ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της φιλοσοφίας και αποστολής του σχολείου μας: «Παιδεία για ένα κοινό μέλλον».

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας