“Wandertag #49: Κυριακή 24 Απριλίου 2016 – Φράγμα Μαραθώνα “

Φράγμα Μαραθώνα (ξανά) Κυριακή των Βαΐων: Βρεθήκαμε στο κέντρο Αθήνας, στην Κηφισιά και στο φράγμα. Λιακάδα με αέρα σε μεριές. Η Αλεξάνδρα είχε τα μέσα και μας άνοιξε ο φρουρός την πορτίτσα που οδηγεί από την άκρη του φράγματος, κάτω στην βάση και στον Ναό της αγίας..ΕΥΔΑΠ.

Είναι ένα μαρμάρινο πιστό αντίγραφο του θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς. Υπάρχει αναμνηστική πλάκα για την κατασκευή του έργου το 1926 με 1931 από την εταιρεία Ούλεν ( Η.Π.Α.) και έξι χιλιάδες Έλληνες εργάτες. Ανάμεσά τους και τεχνίτες πέτρας. Το φράγμα είναι μαρμάρινο!

Μας άνοιξε πάλι ο φρουρός, κάτω στην περίφραξη. Έτσι περάσαμε έξω στην σκιερή ρεματιά με τα ψηλά δέντρα. Τούτη την φορά έτρεχε αρκετό νερό και δυσκόλεψε λίγο την πορεία. Ακολουθήσαμε την ρεματιά ως τον πύργο Οινόης. Σε στενό σημείο στο ρέμα μέσα, μας μπλοκάρανε γίδια με ..ευαισθησίες. Ο βοσκός ζήτησε να παρακάμψουμε γιατί τα σκυλάκια της Νίκης και του Τζέφρευ θα ενοχλούσανε τα ζώα του. Σε άλλο σημείο έχει ξεπηδήξει νέο χωράφι με σπανάκια; μελιτζάνες; Άνθρωποι της πόλης αγνοούμε την όψη των φυτών. Ο φίλος γεωργός έφαγε το μονοπάτι νούμερο 4 στο σημείο αυτό και μόνο με προηγούμενη γνώση, γνωρίζει κανείς πως να συνεχίσει…

Κολατσήσαμε στον διαμορφωμένο χώρο, κοντά στην θέση του ναού του Πυθείου Απόλλωνα από όπου ξεκινούσαν οι πρεσβείες της αρχαίας Αθήνας προς Δελφούς να μάθουν τα μελλούμενα… Αυτή την υπηρεσία, ακόμα την χρειαζόμαστε. Επιστρέψαμε γρηγορότερα από χωματόδρομο. Περάσαμε, σαν προσκηνητές, κάτω από την μάντρα της Αγίας ΕΥΔΑΠ. Ανεβήκαμε στο πλάι του φράγματος. Πηδήξαμε βγαίνοντας πάνω από το πορτάκι αφού βεβαιωθήκαμε ότι δεν είχε ενάντια επιγραφή: Απαγορεύεται η ΕΙΣΟΔΟΣ λέει μόνο. Όλα νομότυπα. Ελάτε την άλλη φορά και φιλιά στο σπίτι!

KAΛO ΠΑΣΧΑ! πεζοπόροι της DSA

wtag49a wtag49b
wtag49c wtag49d
wtag49e wtag49f
wtag49g wtag49h
wtag49i wtag49j

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας