Wandertag#72: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 – Tατόι

Σήμερα έχουμε επίσκεψη Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στα χαμηλά και πανέμορφα, περιοχή Τατοϊου.

Δηλώνω ότι είχαμε τρία παιδιά μαζί μας, Δωροθέα, Δανάη και Ορέστης. Και οι τρείς παλαίμαχοι πεζοπορειών παρά το νέο της ηλικίας. Δεν κάτσαν στην ομαδική φωτό λόγω …ζωηρότητος. Φάγαν όμως αρκετά κούμαρα. Πηγαίναν πρώτοι πρώτοι. Του χρόνου δεν θα τους φτάνουμε. Η ζωή.

Ωραία μέρα και είχε πολύ κόσμο. Πρώτα ανεβήκαμε στον λόφο με τους βασιλικούς τάφους. Μετά περάσαμε απέναντι στο λιβάδι για πικ-νικ. Μετά στον περιφερικό χωματόδρομο κάτω από τους Βουρλιώτες.

Μετά από έντονες ερωτήσεις των μικρών για την ώρα στάσης και φαγητού σταθήκαμε. Κάτω από τα πεύκα. Με θέα Πεντέλης και Υμηττού. Επιστρέφοντας μου ξέφυγε το θερινό παλατάκι. Περάσαμε όμως από το σπίτι του βασιλικού κηπουρού.

Περάσαμε από πούλμαν με επισκέπτες του πάρκου. Περάσαμε πάλι από τις κουμαριές. Αποχαιρετίσαμε τα ανοιχτοπράσινα πευκοδάση.

Στα αμάξια και πίσω στην Αθήνα.

Ελάτε είναι ωραία!

wtag72a

Υ.Γ. περιλαμβάνεται Φωτό με 4 πεζοπόρους, συντετριμμένους. Κρατάνε το κεφάλι τους και κάθονται χάμω. Δεν πιστεύουν πως κάναν πάλι το ίδιο λάθος, να έρθουν σε Wandertag..

wtag72b wtag72c
wtag72d wtag72e
wtag72f wtag72g

και η πρόσκλησή μας:

Καθαρός χρόνος πεζοπορίας (χωρίς στάσεις) 3 ώρες περίπου. Μικρή ανάβαση ως 200μ.

Δηλώστε συμμετοχή στο tasoskavadellas@gmail.com για σημείο συνάντησης . Ιδίως όσοι έρθουν με ΜΕΤΡΟ και θέλουν θέση σε αυτοκίνητο. Δηλώστε αν έρχεστε με αυτοκίνητο και πόσες ελεύθερες θέσεις διαθέτετε.

Συνάντηση:

οι Νότιοι – Απένατι από τον σταθμό ΑΤΤΙΚΗ του ΜΕΤΡΟ επάνω στη Λιοσίων , υπάρχει χώρος για προσωρινή στάθμευση (ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ έπιπλα). Ώρα 8:30

οι Βόρειοι – Εθνική Οδός>έξοδος Γέφυρα Βαρυμπόμπης> προς Τατόϊ> 100 μέτρα δυτικά (προς Τατόι)από την γέφυρα, δεξιά μπροστά στην ΒΙΑΝΕΞ. Ώρα 9:00

Εκκίνηση: 9:30 Οδός Τατοϊου100μ. πριν την ταβέρνα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ο δρομος στρίβει αριστερά(δυτικά). Ίσια μέσα τυφλός δρόμος με δυνατότητα στάθμευσης σημείο στα Γκούγκλ Μαπς 38.132599, 23.796459

Οι Βόρειοι θα χρειαστούν αμάξι να πάνε ως εκεί.

Οι Νότιοι συνεννοούμαστε για μικρό αριθμό αυτοκινήτων.

Οι χρόνοι είναι ώρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ από τα παραπάνω σημεία. Ελάτε λίγο νωρίτερα…

Αν δεν δηλώσει κανείς για ένα τόπο συνάντησης, δεν θα περιμένει και κανείς στον συγκεκριμένο τόπο και ώρα!

πεζοπορικούς χαιρετισμούς Τάσος Καβαδέλλας DSA’71

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας