Wandertag#120: Βροκόλι Πάρνηθας – Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Βρεθήκαμε, με θαυμάσια ημέρα, για μιά εκδρομή πριν το Πάσχα ακόμα. Περάσαμε με τα αμάξια, το Τατόι και τις γύρω περιοχές, καμένες πρόσφατα. Μέχρι το ύψωμα Κατσιμίδι, δύο χιλιόμετρα βόρεια του Τατοΐου έφτασε η φωτιά.

Από το σημείο αυτό ξεκινήσαμε εμείς. Δεν υπάρχει σήμανση για την αρχή του μονοπατιού προς Βροκόλι. Μόνο με χρήση πεζοπορικού χάρτη οδηγηθήκαμε. Σύντομα ακολουθήσαμε πιά σαφή διαδρομή μέσα σε ψηλό θαμνότοπο με αραιά δέντρα.

Ευχάριστα με συχνή σκιά και συχνούς μοτοσυκλετιστές στην αρχή. Μετά δεν μας ενόχλησαν. Είχαμε θέα, πίσω μας το Κατσιμίδι με το φυλάκιο στην κορυφή του. Αριστερά πίσω μας το Ξεροβούνι της Πάρνηθας και στα βόρειο-ανατολικά το Μπελέτσι, πάνω από την Ιπποκράτειο πολιτεία, ξεκομμένη ακραία κορυφούλα του βουνού. Σχεδόν επίπεδα, μέσα στην πρασινάδα, με καταπράσινο ομαλό ύψωμα στα δεξιά μας.

wtag120 0

Στο σημείο αυτό ξεκόλλησε η σόλα του Δημήτρη και επενέβη η οδική βοήθεια των άλλων. Με κορδόνι, ταινία ηλεκτρικής μόνωσης και άλλες ιδέες βοηθήσαμε. Ειπώθηκε και ότι ίσως θα περπατούσε ξυπόλητος, όπως ο κόσμος στα χωριά από πολύ παλιά. Δεν χρειάστηκε.

Σε δύο ωρίτσες φτάσαμε σε ρυάκι και ανοικτό λιβάδι με βελανιδιές που μόλις τώρα αρχίζουν τα φυλλαράκια τους. Αυτό είναι η τοποθεσία Βροκόλι. Pause στάση, κολατσιό, φωτογραφίες.

Επιστρέψαμε από παράλληλο χωματόδρομο για ευκολότερο περπάτημα και καλύτερη θέα των γύρω υψωμάτων.

Ακολούθησε ταβέρνα, με – αρκετές – μπύρες και άλλα της ώρας. Θα νηστέψουμε Μεγαλοβδομάδα. Σήμερα οι οδοιπόροι, αμαρτίαν ουκ είχον…

Καλό Πάσχα σε όλους από του πεζοπόρους της DSA !

wtag120b wtag120c
wtag120d wtag120e
wtag120f wtag120g
wtag120h wtag120i
wtag120m.jpg wtag120k
wtag120l wtag120j

wtag120a

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας