Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Κώστας Γαλάνης (’74)

Πρόεδρος

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή το 1974. Απέκτησε πτυχίο Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ και αμέσως μετά (1980-1984) PhD στο Imperial College στο Λονδίνο.

Το 1984 ίδρυσε την Galanis Sports Data με αντικείμενο την επεξεργασία αθλητικών δεδομένων.

Την διετία 2012-2013 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων στου Συλλόγου και τις διετίες 2014-2015 και 2016-2017 Πρόεδρος. Την διετία 2018-2019 ήταν υπεύθυνος Ελληνογερμανικών Σχέσεων και την διετία 2020-2021 Γενικός Γραμματέας και την διετία 2022-2023 Πρόεδρος.

Άγγελος Κωβαίος (’88)

Αντιπρόεδρος

Ο Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1988. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στη συνέχεια, με υποτροφία του DAAD, εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Επιστήμης και Πράξης των ΜΜΕ (Medienwissenschaft und –praxis) του Πανεπιστημίου Eberhard Karl του Tübingen, απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αποκτήσει και το Grosses Deutsches Sprachdiplom.Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των εφημερίδων από την «Βραδυνή», το 1997. Από το 1999 εργάζεται ως οικονομικός, αρχικά, και πολιτικός, εν συνεχεία, συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα», «Το Βήμα της Κυριακής» και στο …

Σοφία Χριστοφορίδου (’80)

Γενική Γραμματέας

Αποφοίτησε από τη DSA το 1980 και είναι πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε 10 χρόνια ως

Διευθύντρια Γερμανικών στον εκπαιδευτικό οργανισμό Ελληνικής-Γερμανικής ( 1984- 1994) και έπειτα από το 1994 έως το 2015  ως

Καθηγήτρια Γερμανικών στην «Ελληνογερμανική Αγωγή», όπου δίδασκε και στις τρεις βαθμίδες στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

Ήταν υπεύθυνη για την προετοιμασία εισαγωγής των μαθητών για την Γερμανική Σχολή Αθηνών και στο Λύκειο στο DSD2 ( KMK) Ο γιος της έχει αποφοιτήσει επίσης την DSA και κάνει μεταπτυχιακό στο TUM στο Μόναχο.

Έχει συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά σεμινάρια στη Γερμανία και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή γερμανικών εκπαιδευτικών βιβλίων.

Στο παρελθόν χρημάτισε  Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΑΓΣΑ.

Είχε αναλάβει επίσης τη διοργάνωση των ανά διετία Χοροεσπερίδων του ΣΑΓΣΑ από τη θέση της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και διοργάνωσα κατά την διάρκεια της θητείας μου με επιτυχία τα επονομαζόμενα Stammtische, δηλαδή θεματικές συζητήσεις με διακεκριμένους απόφοιτους.   

Αλέξης Δημητράς

Ταμίας

Αποφοίτησε από την DSA το 1989. Έχει πτυχίο Magister Artium από την Ludwig Maximilians Universität του Μονάχου, σε Πολιτικές

Επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επικοινωνία. Επαγγελματικά έχει εργαστεί ως: βοηθός συντάκη ειδήσεων (τηλεοπτικός σταθμός Pro7, Γερμανία), υπεύθυνος πωλήσεων σε επιχειρήσεις ένδυσης και επιχειρήσεις κατασκευής αξεσουάρ για ενδύματα, υπεύθυνος ανάπτυξης δικτύου συνεργατών και επιχειρήσεων εξοπλισμού πλοίων και κατόπιν σε επιχειρήσεις αλουμινίου.

Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης πώλησης και διανομής οίνου, ζύθου και αναψυκτικών.

Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά, ο γιος του Θοδωρής φοιτά στο τμήμα 10d της DSA, του οποίου είναι εκπρόσωπος γονέων.

Συμμετέχει επίσης στην Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων.\

Λίζα Γεωμπρέ (’73)

Υπεύθυνη Πολιτιστικών

Είναι απόφοιτος του 1973. Μετά την αποφοίτησή της σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Σχέδιο στην «Johannes Gutenberg Schule» στη Στουτγκάρδη. Στην Αθήνα παρακολούθησε το Ελεύθερο Εργαστήριο Ζωγραφικής «Ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» με δασκάλους τους περισσότερους κατοπινούς καθηγητές της ΑΣΚΤ Κοκκινίδη, Μπότσογλου, Δεκουλάκο, Βαλαβανίδη, Σόρογκα, κ.α. Παράλληλα σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σαν καθηγήτρια Γερμανικών εργάστηκε στα «Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη» και στην «Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή», από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2008. Είναι παντρεμένη με τον Διονύσιο Αναπολιτάνο και έχουν ένα γιο και μια κόρη απόφοιτους του 2008 και του 2012 αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις…

Τένια Παπαδάκη (’67)

Υπέυθυνη Δικτύωσης

Αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1967. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήρε το πτυχίο της το 1972. Εργάστηκε για μια τριετία στην Siemens Hellas και ακολούθως στην Εθνική Τράπεζα (Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Υποδιεύθυνση Μεταφραστικού), από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Βοήθησε στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγου δικτυώνοντας παλαιότερους και νεώτερους και εισφέροντας  με φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από τις παλαιότερες δεκαετίες, που της έχουν δώσει απόφοιτοι ή έχει από τον πατέρα της Ιδομενέα Παπαδάκη, τέως Λυκειάρχη της Σχολής.

Βασίλης Χαρισόπουλος (’73)

Υπέυθυνος Εκδηλώσεων

Γεννήθηκε το 1955 και αποφοίτησα από την Γερμανική Σχολή το 1973. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα πήρε το δίπλωμα Οberstufe της γερμανικής γλώσσας από το GOETHE INSTITUT και το DIPLOME D'ETUDES SUPERIEURS από την Γαλλική Ακαδημία.

Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από το 1975 στις Διευθύνσεις του Dealing Room και του Private Banking μέχρι το 2012 που συνταξιοδοτήθηκε.

Ασχολήθηκε με την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Λύκειο των Ελληνίδων στην αρχή σαν μέλος της χορευτικής ομάδας, στην συνέχεια σαν δάσκαλος και μετά σαν υπεύθυνος της ανδρικής Ιματιοθήκης.

Στο παρελθόν είχα αναλάβει εθελοντικά τη χορευτική διδασκαλία των Debütant στις Χοροεσπερίδες του ΣΑΓΣΑ.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα την διετία 2014-2015. Αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τον Σύλλογο Αποφοίτων για να προωθήσει την ιδέα του εθελοντισμού και σε άλλα μέλη του σε διάφορες δραστηριότητες, έχοντας  λάβει ο ίδιος μέρος ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στα Special Olympics.

Τάσος Καβαδέλλας (’71)

Υπέυθυνος Wandertage

Αποφοίτησε από την Σχολή το 1971. Σπούδασε Βιοχημεία και Ιατρική στις ΗΠΑ, όπου κι εργάστηκε. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1986 με ιατρική ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής.

Νοσοκομείο Παίδων, Νοσοκομείο Ελπίς, Κλινική δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ), ιδιωτική άσκηση.

Έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια. Έχει σαν χόμπι την ορειβασία, την ιστιοπλοΐα και το διάβασμα.

Από το 2010 μοιράζεται με συν-απόφοιτους την αγάπη της φύσης με τα γνωστά Wandertage.

Ξανθίππη Τοκμακίδου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Κύριο αντικείμενο της πολυετούς απασχόλησής της είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, ειδικότερα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Διαθέτει ευρεία εμπειρία έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις διαδοχικά στα Υπουργείο Παιδείας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και πλέον στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως επικεφαλής του Ιδιαίτερου Γραφείου της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Προέρχεται από τον χώρο της εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εκπαιδευτική Ηγεσία, σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, με εξειδικεύσεις σε παιδαγωγική και ειδική αγωγή.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη μουσικοπαιδαγωγική σε αντικείμενο που περιλαμβάνει κατάκτηση γλώσσας σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας με χρήση εκπαιδευτικής τεχνολογίας.

Είναι μέλος του εργαστηρίου κοινωνικής διοίκησης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει παράλληλα σε μεταπτυχιακά προγράμματα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Διατηρει έντονη εθελοντική δράση ως μέλος του ICC Women Hellas, πιο συγκεκριμένα ως μέλος της Επιτροπής Παιδείας και ως μέλος

του Παραρτήματος της Παναθηναϊκής Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, «Θερμαΐδες».

Είναι απόφοιτη της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1991), μητέρα δύο αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (2002 και 2004 αντίστοιχα), με πορεία περίπου δέκα χρόνων στο ΔΣ των Συλλόγων Γονέων της ΓΣΑ (Elternbeirat Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών και Μαθητριών της ΓΣΑ /Elternverein), από όπου αυτοδίκαια αποχώρησε ως Αντιπρόεδρος το 2022 και πλέον επίτιμο μέλος του. Συνεπώς με έμπρακτη απόδειξη συμβολής και εμπειρίας στα κοινά της σχολικής κοινότητας.

Το σώμα αποτελείται απο εννέα (9) μέλη.

Βάσει του ισχύοντος Καταστατικού μέχρι την ημερομηνία των Εκλογών της 14.2.2024, η 9η θέση καταλαμβάνεται από έναν Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων, εν προκειμένω της Ξανθίππης Τοκμακίδου.

το ΔΣ της περιόδου 2022-2023…

το ΔΣ της περιόδου 2020-2021…

το ΔΣ της περιόδου 2018-2019…

το ΔΣ της περιόδου 2016-2017…

το ΔΣ της περιόδου 2014-2015…

το ΔΣ της περιόδου 2012-2013…

Προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας